Antena Căutare

Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Îmbunătățește digestia și previne balonarea

Specialiștii recomandă acest fruct pentru că este bogat în vitamine, minerale și enzime care facilitează digestia. Iată despre ce este vorba!

Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Îmbunătățește digestia și previne balonarea Galerie
Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Îmbunătățește digestia și previne balonarea | Profimedia

Preparatele tradiționale pregătite pentru masa de Paște sunt delicioase, motiv pentru care ne este greu să ne limităm la cantități mici. Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, ne putem bucura de toate aceste bucate, însă doar dacă respectăm câteva reguli simple. Iată ce fruct nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători, dacă vrei să nu ai probleme cu balonarea!

Citește și: Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are

Fructul care previne balonarea după masa de Paște

Disconfortul digestiv simțit după o masă copioasă de Paște este greu de suportat, moment în care ne este afectată și starea de bine. Specialiștii recomandă ca, pe lângă preparatele tradiționale de pe masa de Paște, să nu lipsească ananasul.

Bogat în vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 și B6, acid folic, cupru, mangan și betacaroten, ananasul este o sursă bogată de bromelaină, un complex de enzime care ajută la descompunerea proteinelor și la îmbunătățirea digestiei, potrivit doc.ro, citat de Antena 3 CNN.

Bromelaina are proprietăți antiinflamatorii, contribuind la reducerea inflamației și a disconfortului gastric. De asemenea, consumul regulat de ananas este recomandat în cazul persoanelor care suferă de indigestie sau balonare.

Ananasul este un diuretic excelent, împiedică asimilarea grăsimilor rele și este recomandat după mesele copioase, mai ales în cazul persoanelor cu un tranzit intestinal lent, mai transmit sursele citate.

Este suficientă și o singură felie după masa copioasă de Paște

Însă, ananasul nu trebuie să fie consumat în exces, deoarece efectele pot fi negative. Pentru îmbunătățirea digestiei, este suficient să mâncăm o felie de ananas după masă.

De asemenea, specialiștii atrag atenția că ananasul din conservă nu este o alegere bună, fiind important să consumăm acest fruct proaspăt.

Totodată, în cazul unui exces alimentar, ananasul poate fi ineficient, fiind nevoie să fim atenți la cantități și să ne asigurăm că includem în meniul de Paște, pe lângă preparatele grele, salate și multe legume proaspete.

Citește și: Cea mai simplă rețetă de pască. Ai nevoie doar de patru ingrediente

Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are... Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă așa” De ce alege să pună sarea la început...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x