Antena Căutare

Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii

De Florii este dezlegare la pește. Astfel că cei care au ținut post se pot delecta cu o rețetă simplă și rapidă. Gustul este delicios.

colaj pește cu roșii la cuptor într-o farfurie și un bărbat care miroase farfuria cu mâncare Galerie
Rețetă simplă și rapidă pentru masa de Florii | Shutterstock

În acest weekend sunt Floriile și este dezlegare la pește. Gospodinele se pregătesc să pună pe masă un meniu delicios și cât mai variat după un post destul de lung.

Citește și: Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește ușor

Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii

Deoarece timpul este întotdeauna inamicul numărul 1, gospodinele pot opta pentru o rețetă simplă, care nu necesită mai mult de 50 de minute de pregătire. Rețeta are un grad redus de complexitate, potrivit unei surse.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 20 aprilie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de creveți Piri Piri

Ingrediente pentru patru porții

- 1,2 kg de pește

- 7-8 căței ari de usturoi

- 6-7 roșii

- 7-8 linguri de ulei

Citește și: Hello Chef sezon 7, 23 martie 2024. Roxana Blenche a gătit un cozonac tradițional reinterpretat. Secretul unui preparat de succes

- sare

- piper măcinat

- cimbru uscat

- pătrunjel proaspăt.

Citește și: Rețetă de dovlecei pane de post. Preparatul delicios care iese mai gustos fără ou. Trucul pe care trebuie să îl aplici

Mod de preparare

Nu este deloc complicat. Se iau toate ingredientele de mai sus și se așază într-o tavă pentru a fi introduse la cuptor.

Citește și: Supa uimitoare care încetinește îmbătrânirea. Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi neapărat

Peștele poate fi de orice fel, în funcție de preferințele fiecăruia: păstrăv, caras, crap, fitofag sau somon.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 13 aprilie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de borș rusesc cu sfeclă

Înainte de toate, peștele trebuie spălat și tăiat în bucăți. După care se curăță și se feliază usturoiul. Totodată, roșiile trebuie spălate și tăiate felii, dar nu prea groase.

Citește și: Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare

Tava se unge cu ulei, după care se așază peștele, roșiile și usturoiul. Se presară piper, sare și cimbru uscat, după gust, și se stropește cu ulei.

Citește și: Gherghina Gaspar, bunica Mariei Paraschiv, a pariat pe o rețetă de tocăniță, la Chefi la cuțite! Ce ingredient „secret” a folosit

Se acoperă tava cu celofan alimentar și se lasă la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade. După acest timp, se îndepărtează folia și se mai lasă 10-15 mnute, cât să scadă lichidul.

După care se scoate tava din cuptor și se presară pătrunjelul proaspăt tocat.

Citește și: Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant

În mai puțin de o oră se poate obține un preparat delicios și plin de savoare. Această rețetă este simplă și poate fi pregătită de oricine, indifernt de experiența din bucătărie. Gospodinele pot pregăti un meniu delicios și diversificat pentru masa de Florii.

Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește... Temperatura ideală la care se coace cozonacul. Cum obținem un desert tradițional rumenit perfect și pufos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x