Antena Căutare

Cele mai murdare 3 zone dintr-o cameră de hotel. Experții ne vin în ajutor

Deși pare greu de crezut, în camerele de hotel există câteva zone murdare pe care ar fi bine să le verifici când te cazezi! Iată care sunt acestea!

O cameră de hotel pregătită pentru oaspeți. Galerie
Cele mai murdare 3 zone dintr-o cameră de hotel. | Shutterstock.com

Atunci când pleci într-o vacanță și toate gândurile tale sunt la distracție și la relaxare, este bine să te mai gândești la un singur lucru înainte de a te elibera de toate grijile și problemele pe care le ai.

Experții recomandă ca primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când ajungi în camera de hotel este să verifici cu atenție zonele menționate mai jos pentru a te asigura că sunt curate și că nu pot reprezenta probleme serioase pentru tine.

Citește și: Robert De Niro își deschide un hotel de lux pe litoralul Mării Negre. Unde a ales să îmbine extravaganța și experiențele culinare

Iată la ce zone trebuie să fii atent într-o cameră de hotel!

Cele mai murdare 3 zone dintr-o cameră de hotel

Igiena este o prioritate în industria hotelieră, iar majoritatea angajaților depun eforturi semnificative pentru a menține camerele cât mai curate și cât mai sigure pentru oaspeți.

Cu toate acestea, există câteva zone care pot fi considerate mai predispuse la acumularea murdăriei și pe care angajații pot să omită să le curețe atât de des pe cât ar trebui.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Houston au prelevat probe de pe 19 tipuri de suprafeţe din camere de hotel. În urma analizelor de laborator pe care le-au efectuat experții, aceștia au decis să tragă un semnal de alarmă în privința unor anumite locuri.

Iată care sunt acestea:

  • telecomenzile

Fie că este vorba despre telecomanda de la televizor, fie că este vorba despre telecomanda de la aerul condiționat, este bine să iei în calcul dezinfectarea lor înainte de a le folosi pentru a te asigura că nu riști să iei contact cu bacteriile care și-au făcut adevărate „palate” din aceste obiecte atât de des folosite.

Experții vin cu o întrebare, care îi pune pe gânduri pe majoritatea oamenilor, și anume: << De câte ori v-ați dezinfectat propria telecomanda? >> și, astfel, țin să pună accentul pe faptul că și angajații hotelieri pot uita de cele mai multe ori să le dezinfecteze.

  • întrerupătoarele și prizele

Atât întrerupătoarele, cât și prizele pot fi contaminate cu bacterii, precum E.coli. De cele mai multe ori, aceste două zone sunt curățate doar atunci când devin murdare vizibil, pentru că sunt locuri pe care mulți dintre noi le trecem cu vederea, fără să ne dăm seama că ar putea reprezenta adevărate focare de infecție ce ne pot pune sănătatea în pericol.

  • vesela

Fie că este vorba despre frapiere, căni sau pahare, este bine ca tu să iei în calcul spălarea lor chiar dacă par curate. Experții trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că de cele mai multe ori angajații spală vesela cu apa de la baie fără a folosi detergent.

Este un semn bun atunci când ajungi într-o cameră de hotel și găsești pahare de unică folosință sigilate individual.

Citește și: Cât te costă să petreci minivacanța de Paște la hotelul deținut de Gigă Hagi sau Simona Halep. Cum arată oferta

Pe lângă cele 3 locuri menționate anterior, există și alte zone de care trebuie să ții cont neapărat.

Acestea sunt:

  • cheile
  • cartela de acces
  • pilota
  • lenjeria
  • fețele de pernă
  • pernele decorative
  • patul
  • saltelele
  • păturile
  • telefonul fix

Microbiologii au măsurat cantitatea de bacterii de pe suprafeţe în unităţi formatoare de colonii (UFC) pe centimetru cub. Cele mai multe UFC au fost identificate pe lavetele folosite de angajați, pe întrerupătoare, pe telecomenzi, dar şi pe tastele telefoanelor fixe. .

Microbii cel mai des întâlniți într-o cameră de hotel sunt streptococii. Aceștia sunt reprezentați de bacterii care provoacă infecţii respiratorii, otită şi chiar cazuri grave, precum: meningită. Tototdată, într-o astfel de încăpere pot exista stafilococi, care produc infecţii de piele, boli respiratorii sau toxiinfecţii alimentare serioase.

Surprinzător, cei mai puţini microbi ar fi pe mânerul uşii de la baie, pe tăblia de pat și pe galerie.

Citește și: Hotelul de 5 stele pentru găini unde înaripatele ascultă muzică și au parte de facilități de top. Cât costă o singură zi de cazare

Care va fi prețul hamsiilor de pe litoralul românesc în vacanța de paște. Românii nu renunța la preparatul consacrat de ... Au apărut primele căpșuni românești pe tarabele din piețe. Cât a ajuns să coste un kilogram în 2024...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x