Antena Căutare

Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Năstase s-a stins din viață la 74 de ani

Fostul ministru al Turismului a decedat joi, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Năstase s-a stins din viață la 74 de ani Galerie
Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Năstase s-a stins din viață la 74 de ani | Hepta

Dan Matei Agathon a fost ministru al Turismului în perioada 1992-1996, dar și între 2000 și 2003, în Guvernul Năstase.

„Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene!”, a scris, pe rețelele sociale, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), citat de Digi24.

Citește și: Scriitorul Milan Kundera a murit! Autorul care era denumit „un monstru al literaturii” a lăsat în urmă o operă impresionantă

Dan Matei Agathon s-a stins din viață. Ce alte funcții a ocupat

Dan Matei Agathon a fost membru fondator al PSDR și deputat de Bacău în perioada 1992-1996, 1996-2000 și 2000-2004, potrivit site-ului Camerei Deputaților și Focus Press, citate de sursa menționată mai sus.

Numele lui Agathon mai este legat de controversatul proiect Dracula Park, pe care l-a inițiat alături de Adrian Năstase, potrivit gandul.ro.

De-a lungul anilor, fostul Ministru a mai ocupat funcția de vicepreședinte al Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului, iar, după anul 1989, a fost și director în Guvernul României.

De altfel, legăturile sale în sfera patronală au început din anii 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

În aprilie 2010, Dan Matei Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR), iar, în iunie 2013, acesta era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS).

Citește și: CoCo Lee a murit. Cântăreața care i-a dat voce lui Mulan suferea de depresie de mai mulţi ani și s-a stins din viață la 48 de ani

Ce este E. coli, bacteria depistată în apele Mării Negre care a alertat autoritățile. De ce copiii pot fi cei mai afecta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x