Antena Căutare

Cel puţin trei morţi în urma cutremurului din Filipine

Bilanţul puternicului cutremur care a avut loc duminică în sudul Filipinelor a crescut luni la trei morţi, iar operaţiuni de salvare a unor eventuali supravieţuitori continuau, relatează AFP.

Zeci de persoane au fost rănite în timpul cutremurului, care a distrus şcoli şi a avariat locuinţe.

Corpurile a două persoane au fost găsite în ruinele unei clădiri în oraşul Padada.

Salvatori continuau luni să caute eventuali supravieţuitori prinşi sub dărâmături.

Într-un oraş vecin, un copil a murit în urma surpării locuinţei.

”Nu putem stabili încă în mod exact câte persoane sunt blocate” sub dărâmături, a declarat presei un reprezentant al pompierilor, Fred Trajeras, referindu-se la o clădire din piaţa din Padada, puternic avariată.

Acest seism a ”cruţat” principalele oraşele de pe insulă, care se resimt în urma altor trei cutremure cu o magnitudine de peste 6 ce au avut loc în decurs de câteva săptămâni în octombrie, soldate cu câteva zeci de morţi.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă seisme frecvente şi o activitate seismică importantă.

Sursa : news.ro

Sindicatul francez CGT dă ultimatum Guvernului să retragă proiectul de reformă a pensiilor, altfel va dubla protestele... Nouă persoane arestate în Albania cu privire la presupusa lor responsabilitate în surparea unor imobile în cutremurul de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x