Antena Căutare

Orașul considerat de Volodimir Zelenski „locul potrivit" pentru discuţii de pace la nivel înalt între Rusia și Ucraina

Volodimir Zelenski consideră că Iersusalim ar putea fi un loc potirvit penru negocierile de pace între Ucraina și Rusia, având în vedere că Israelul depune eforturi pentru a media un acord între cele două state.

Colaj cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin Galerie
Volodimir Zelenski spune că Ierusalimul este "locul potrivit" pentru discuţii de pace la nivel înalt cu Rusia | Profimedia

Într-o videoconferință, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că premierul Naftali Bennett încearcă să acţioneze ca intermediar între Kiev şi Moscova. Astfel, președintele Ucrainei, care este evreu, a afirmat că Ierusalimul, capitala Israelului ar putea fi locul ideal pentru discuții de pace la nivel înalt, potrivit news.ro.

Citește și: Ce studii are Volodimir Zelenski. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta

Volodimir Zelenski consideră că Ierusalimul este "locul potrivit" pentru discuţii de pace la nivel înalt cu Rusia

"Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a avea discuţii. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a declarat Zelenski în discursul de duminică noapte adresat poportului ucrainean.

Zelenski, care are origini evreiești, a vorbit din nou despre acuzaţia Rusiei potrivit căreia conduce o administraţie care susţine nazismul.

„Trecând de la ucraineană la rusă, Volodimir Zelenski a spus: „Propagandiştii ruşi au o treabă grea astăzi. Pentru prima dată, un preşedinte ucrainean a vorbit cu parlamentul Israelului şi, prin înregistrare video, cu poporul Israelului, un ucrainean acuzat de nazism de către Moscova. Însuşi acest fapt demonstrează deja că lucrurile nu sunt aşa cum spune Moscova”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Volodimir Zelenski, mesaj din timpul războiului cu Rusia: „Războiul trebuie să se termine”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucraina.

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a transmis Zelenski zilele trecute.

Cât e salariul minim pe economie în Rusia. Vladimir Putin încasează de 72 de ori mai mult... Guvernul din Ucraina anunță un acord cu privire la coridoarele umanitare de evacuare a civililor. Ce se întâmplă la Mari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x