Antena Căutare

Seful politiei secrete naziste a fost ingropat intr-un cimitir evreiesc

Heinrich Mueller, seful politiei secrete naziste si unul dintre cei care au stat in spatele organizarii Holocaustului, ar fi inmormantat intr-un cimitir evreiesc. Istoricul care a facut aceasta descoperire se bazeaza pe documente intocmite de serviciile secrete germane si americane, dar si pe marturia unui gropar.

Heinrich Mueller s-a aflat la conducerea Gestapo-ului pe tot parcursul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a fost vazut ultima data in buncarul lui Hitler, cu o zi inainte ca acesta sa se sinucida, in 1945.

A spus ca nu se va lasa niciodata capturat de rusi, insa serviciile secrete nu au gasit dovezi care sa confirme ca a murit la Berlin sau ca s-a numarat printre cei cativa nazisti care au reusit sa fuga in America de Sud.

Cu toate acestea, profesorul Johannes Tuchel spune ca a gasit dovezi care demonstreaza ca Mueller chiar a murit in Berlin, in 1945, iar cadavrul lui a ajuns, in cele din urma, a ajuns intr-un cimitir evreiesc. „Din punctul meu de vedere, toate misterele din jurul lui Heinrich Mueller au fost rezolvate”, sustine istoricul.

Tuchel a mers pe urmele marturiei unui gropar, care declara ca trupul nazistului a fost descoperit intr-un mormant temporar, in apropiere de sediul aviatiei. In urma inspectiei cadavrului, s-a constata, fara indoiala, ca era al lui Heinrich Mueller, caci purta unofirma de general a acestuia. In buzunarul din interiorul hainei a fost gasita si legitimatia sa, cu portretul lui. In 1963, groparul pe nume Walter Luders a declarat la politie ca l-a ingropat personal pe Mueller si i-a recunoscut chipul.

Profesorul a gasit si documente si medalii militare in arhive din Berlin, pe care le-a corelat cu informatii colectate de CIA si serviciile de infromatii germane.

Foto: Hepta

Colectie de senzatie la Saptamana Modei din Sao Paolo! Modelele: superba Candice Swanepoel, in miniatura... Israelul, suspectat de atac cu bomba in Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x