Antena Căutare

Trump anunţă pe Twitter că ”înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane”

Donald Trump a anunţat marţi că succesorul ”numărul unu” al liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, mort într-o operaţiune americană în weekend în Siria, a fost ”eliminat” şi el, relatează AFP.

”Tocmai am confirmarea (faptului) că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane. (El) ar fi luat foarte sigur conducerea (grupării) - Acum este mort şi el”, a anunţat pe Twitter preşedintele american.

Just confirmed that Abu Bakr al-Baghdadi’s number one replacement has been terminated by American troops. Most likely would have taken the top spot - Now he is also Dead!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

Locatarul Casei Albe nu a dezvăluit identitatea acestui bărbat şi nici nu a oferit detalii despre circumstanţele morţii sale.

Era neclar imediat dacă Trump se referă la moartea, duminică, a unui purtător de cuvânt al SI.

Forţele kurde au anunţat moartea, într-un nou raid, în nordul Siriei, a lui Abu Hassan al-Muhajir, ”mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi şi un purtător de cuvânt al organizaţiei Daesh”.

Trump a anunţat duminică moartea lui al-Bagdadi într-o operaţiune militară americană, în nord-estul Siriei, efectuată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a prezentat o versiune detaliată a operaţiunii, în cursul căreia al-Baghdadi a fost încolţit de americani şi şi-a detonat centura de explozivi.

Rămăşiţele liderului SI au fost depuse în mare, a declarat luni pentru AFP un oficial de la Pentagon, un ”mormânt” marin ales cu scopul de a se evita ca un eventual mormânt să nu devină un loc de pelerinaj.

Sursa : news.ro

Românii arși de vii în Ungaria, nu pot fi identificați. Cum se desfășoară ancheta în acest moment... Retragerea forţelor kurde din nordul Siriei s-a încheiat înaintea expirării ultimatumului ruso-turc, anunţă Moscova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x