Antena Căutare

Twitter va interzice toate reclamele politice de pe platforma sa, în contrast cu politica Facebook

Twitter a anunţat miercuri că începând din 22 noiembrie va interzice toate reclamele politice pe platfoma sa, pe fondul presiunilor la care sunt supuse reţelele de socializare de a bloca tentativele de influenţare a alegerilor prin intermediul informaţiilor false, transmite Reuters.

”Am luat decizia de a opri toată publicitatea politică pe Twitter, la nivel global. Credem că răspândirea mesajelor politice trebuie câştigate, nu cumpărate”, afirmă într-un comunicat directorul general al Twitter, Jack Dorsey.

Companiile de media socială, inclusiv Facebook, concurenta Twitter, sunt supuse unor presiuni tot mai mari pentru a opri difuzarea reclamelor care răspândesc informaţii inexacte.

Facebook s-a angajat să ia măsuri pentru a combate dezinformările pe platforma sa, după ce propaganda rusă pe platforma sa înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2016 ar fi influenţat rezultatul ascrutinului câştigat de Donald Trump.

Dar Facebook a luat decizia de a nu verifica veridicitatea reclamelor publicate de politicieni, ci doar pe aceea a reclamelor platformelor politice, provocând nemulţumirea candidaţilor democraţi în alegerile prezidenşiale din 2020, cum ar fi fostul vicepreşedinte Joe Biden şi senatoarea Elizabeth Warren.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat decizia companiei, afirmând că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Sursa : news.ro

Purtătorul de cuvânt al CE, despre nominalizarea lui Victor Negrescu pentru postul de comisar european: Există îndoieli ... SUA şi şase state din Golful Persic impun sancţiuni comune pentru 25 de companii, bănci şi persoane legate de Iran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x