Antena Căutare

Cel mai cunoscut ateu din lume: "Nu pot fi sigur ca Dumnezeu nu exista"

Unul dintre cei mai cunoscuti atei din lume, profesorul britanic Richard Dawkins, a recunoscut zilele trecute ca nu poate fi sigur ca Dumnezeu nu exista, transmite Telegraph.

Discutia de la Sheldonian Theatre a venit la sfarsitul unei saptamani in care au avut loc dezbateri aprinse despre rolul religiei in viata publica britanica.

Telegraph afirma ca discutia dintre Dawkins si Williams a provocat un interes major in intreaga lume, fiind transmisa in direct pe Internet. Timp de aproape o ora si jumatate, cei doi au discutat despte "Natura fiintei umane si intrebarea originii lor fundamentale", abordand subiecte precum intelesul constiintei, evolutia limbajului omenesc si a omului.

Publicatia afirma ca, pentru cea mai mare parte a timpului, arhiepiscopul de Canterbury l-a ascultat pe profesorul Dawkins dand explicatii despre evolutia omului, marturisindu-i acestuia, la un moment dat, ca a fost "inspirat" de "eleganta" discursului acestuia.

Surpriza a venit in momentul in care profesoul Dawkins a recunoscut ca este mai putin de 100 la suta sigur de convingerea sa ca nu exista nici un Creator.

Foto: xenlogic.wordpress.com

Martisor-RECORD: 10 kg si 3 km lungime... Marea Britanie: A trait ca barbat timp de 40 de ani fara sa stie ca e hermafrodit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x