Antena Căutare

Expertii avertizează: un cutremur de 8 grade s-ar putea produce în următoarea perioadă. Plăcile tectonice ale Pământului sunt puternic influențate de Saturn

Cercetătorul Frank Hoogerbeets ne avertizează: alinierea celor trei mari corpuri cerești din sistemul nostru solar, ce a avut loc pe 2 ianurie, poate avea consecințe catastrofale pentru planeta noastră. Alinierea Pământ-Soare-Saturn poate determina mișcări puternice ale plăcilor tectonice.

Cercetătorul Frank Hoogerbeets ne avertizează: alinierea celor trei mari corpuri cerești din sistemul nostru solar, ce a avut loc pe 2 ianurie, poate avea consecințe catastrofale pentru planeta noastră. Alinierea Pământ-Soare-Saturn poate determina mișcări puternice ale plăcilor tectonice.

Mișcarea plăcilor, cauzată de alinierea Pământ-Soare-Saturn, poate provoca o serie de cutremure puternice pe tot globul, unele dintre ele putând atinge magnitudini de 8 grade pe scara Richter. „Un cutremur de o astfel de magnitudine ar fi cu adevărat catastrofal, poate distruge total comunitățile din apropierea epicentrului”, conform Michigan Tech.

Potrivit site-ului Ditrianum, condus de cercetătorul Frank Hoogerbeets „Alinierea Pământ-Soare-Saturn , începută pe 2 ianuarie ar putea declanșa o activitate seismică semnificativă în luna ianuarie, probabil de magnitudine medie sau mare, în cel mai rău caz de magnitudine mai mare de 8.”

Frank Hoogerbeets a ajuns la această concluzie după ce a aplicat Geometria Index a Sistemului Solar (SSGI), care reprezintă „calcularea unui set de date pentru o anumită perioadă de valori la pozițiile geometrice specifice ale planetelor, Luna și Soarele.”

„După trei ani de observații, a devenit clar că o anumită geometrie planetară în sistemul solar tinde să determine o creștere a vârfurilor seismice, în timp ce alte geometrii nu”, a explicat cercetătorul.

Teoriile lui Hoogerbeets au fost respinse de experți, care susțin că prezicerea cutremurelor este imposibilă. John Bellini, geofizician la USGS, a declarat: „Nu putem anticipa sau prezice cutremurele”, scrie Express.co.uk.

Un nou TEST face furori pe internet! 9 din 10 nu găsesc greșeala! Iată răspunsul corect... Minerva, previziuni despre eclipsele din 2019. Atenție! Prima dintre ele are loc pe 6 ianuarie, în semnul Capricornului....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x