Antena Căutare

Misterul tulburator al numarului 7 a fost dezlegat

Numerele au semnificatii ascunse si uneori chiar mistice. Insa cu precadere atentia cercetatorilor a fost atrasa de numarul 7. Cifra a avut in istorie numeroase intelesuri si a fost prezenta in foarte multe simboluri religioase: de la facerea lumii, pana la simbolurile din iudaismul antic. Mai mult, sirul lui Fibonacci si raportul de aur au un loc aparte in arta si muzica, scrie decodedscience.com.

Cifra 7 apare intr-un mod constant in culturile din intreaga lume, si impleteste intr-un mod uimitor planul religios cu cel mistic:

¤ forma piramidelor egiptene scoate la iveala prezenta cifrei 7 prin combinarea celor trei laturi ale triunghiurilor si cele patru laturi ale patratelor.

¤ in domeniul muzical cele sapte note muzicale se repeta in octava.

¤ Biserica Catolica considera ca sunt sapte trepte pentru a ajunge la Purgatoriu.

¤ biserica crestina vorbeste despre cele sapte virtuti si pacate de moarte.

¤ in traditia islamica exista sapte ceruri si sapte pamanturi.

¤ la nastere, Buddha a facut sapte pasi.

¤ in universul hindus exista sapte lumi.

¤ candelabrul cu sapte brate, cea mai veche traditie iudaica

In Grecia antica, Pitagora, unul dintre cei mai mari filosofi, credea ca numerele reprezinta sensurile fundamentale ale lumii. Potrivit acestuia, cifra 7 este motorul vietii, unirea spiritului cu materia (combinarea cifrei 3: natura tripla a spiritului, cu cele patru elemente ale materiei: pamant, aer, apa, foc).

Filosofii considerau chiar ca Dumnezeu se afla in spatele acestei cifre, deoarece a ales-o pentru a face lumea: "In sase zile a creat Dumnezeu cerurile si pamantul, iar in ziua a saptea, S-a odihnit".

Sirul lui Fibonacci

Sirul lui Fibonacci reprezinta o serie de numere, in care fiecare dintre ele e suma ultimelor doua: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55...

Numerele din sirul lui Fibonacci sunt prezente peste tot in natura: in petalele unei flori sau la asezarea frunzelor pe tulpina. Insa si obiectele din apropiata noastra vecinatate sunt atinse de "sirul magic": un pian are o claviatura cu cinci taste negre, aranjate in grupuri de cate doua si trei clape si opt tonuri, pentru 13 octave.

Foto: titingpanda.blogspot.com

MISA isi deschide scoala in Bucuresti... Institutul Geologic al Romaniei: Campul magnetic terestru, puternic afectat de furtuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x