Antena Căutare

Un preot din Constanța a refuzat să spovedească o femeie în vârstă de 87 de ani. Motivul i-a surprins pe mulți

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face cercetări, după ce un preot din Constanța a refuzat să spovedească o femeie în vârstă de 87 de ani. Cazul a ajuns și în analiza Corpului de inspecţie bisericească. Iată de ce!

Un preot din Constanța a refuzat să spovedească o femeie în vârstă de 87 de ani. Motivul i-a surprins pe mulți Galerie
Un preot din Constanța a refuzat să spovedească o femeie în vârstă de 87 de ani. Motivul i-a surprins pe mulți | Shutterstock

Un preot din Constanța a refuzat să spovedească o bătrână, din motiv că nu aparținea de sectorul său pastoral. Incidentul a fost povestit de un bărbat pe o rețea de socializare, potrivit ziare.com. Iată despre ce este vorba!

Citește și: Un preot de 63 de ani s-a căsătorit cu o copilă care i-ar putea fi nepoată. Mariajul a înfuriat o lume întreagă

Motivul pentru care preotul a refuzat să o spovedească pe femeia în vârstă 87 de ani

Bărbatul a povestit pe o rețea de socializare că a mers împreună cu mama sa, în vârstă de 87 de ani, să se spovedească, însă mare i-a fost mirarea atunci când preotul a refuzat-o, deoarece nu aparținea de sectorul său pastoral. Redăm mai jos mesajul acestuia:

„Am fost cu mama mea de 87 de ani la biserica din faţa poliţiei pentru a se spovedi. Am stat la slujbă frumos şi la sfârşit, când să se spovedească, preotul i-a spus mamei mele că nu o spovedeşte că nu stă pe strada pe care o are el, ci să îl sun pe preotul care are acea stradă. Să vă fie ruşine că trimiţi acasă o bătrână în cârjă şi nu o poţi spovedi în biserică. Ruşine ruşine ruşine...”, a scris bărbatul, citat de sursa menționată mai sus.

Ce au transmis reprezenanții Arhiepiscopiei Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că potrivit Regulamentului Autorităţilor Canonice, Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române „clericul duhovnic care refuză pocăinţa celui ce se întoarce de la păcat se sancţionează cu dojană arhierească, cu împlinirea unui canon de post şi de pocăinţă la mănăstire sau cu mutarea disciplinară; în caz de neîndreptare se cateriseşte”.

De asemenea, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au adăugat că „preotul care nu împărtăşeşte pe cel aflat pe patul de moarte şi care doreşte împărtăşirea, chiar dacă este oprit de la împărtăşire sau a mâncat, se sancţionează cu dojană arhierească, cu împlinirea unui canon de post şi de pocăinţă la mănăstire sau cu mutarea disciplinară”.

Centrul Eparhial a mai transmis o adresă către biserici prin care atenţionează duhovnicii să nu refuze spovedania, relatează ziare.com.

„În deplin acord cu prevederile de mai sus, Centrul Eparhial a emis pe 9.04.2024 o adresă către toate unităţile din subordine în care duhovnicii sunt atenţionaţi că nu au voie să refuze acordarea Tainei Spovedaniei persoanelor în vârstă, bolnave, în pericol de moarte, cu dizabilităţi sau aflate în alte condiţii deosebite de sănătate, pe motiv că nu fac parte din sectorul lor pastoral. În aceeaşi adresă se precizează că Sfintele Taine ale Mărturisirii şi Împărtăşirii se pot administra, în regim de urgenţă, fie la biserică, fie la spital, fie la domiciliul bolnavului, prin excepţie de la regula fundamentală a jurisdicţiei pastorale, de către preotul solicitat. Pentru cazul concret apărut în presă, acesta a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecţie bisericească.”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: El este cel mai sexy preot din Italia. Are 21 de ani și a renunțat la cariera de model pentru preoție

O femeie a păcălit trei bărbați să o întrețină. De ce a fost condamnată la închisoare Sugar Baby Riri... Un şofer a reuşit să scape de închisoare după ce a fost prins beat la volan. Motivul este unul extrem de rar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x