Antena Căutare

Un şofer a reuşit să scape de închisoare după ce a fost prins beat la volan. Motivul este unul extrem de rar

Un bărbat din Belgia prin băut la volan a evitat o pedeapsă dură, după ce a dovedit că organismul său produce alcool. Iată despre ce este vorba!

Un şofer a reuşit să scape de închisoare după ce a fost prins beat la volan. Motivul este unul extrem de rar Galerie
Un şofer a reuşit să scape de închisoare după ce a fost prins beat la volan. Motivul este unul extrem de rar | Shutterstock

Un belgian a fost achitat de acuzația de conducere în stare de ebrietate, deoarece suferă de sindromul de Auto-Bdrewery (ABS), o afecțiune extrem de rară prin care organismul produce alcool, a declarat avocatul său, citat de theguardian.com.

Citește și: Alcoolul îți afectează somnul mai mult decât crezi. Iată de ce te trezești noaptea după ce ai băut

Cum a reușit șoferul în stare de ebrietate să scape de închisoare. Ce a dovedit

Potrivit avocatei bărbatului, o „altă coincidență nefericită” este și faptul că bărbatul lucrează la o fabrică de bere, dar trei medici care l-au examinat independent au confirmat că avea sindromul de Auto-Bdrewery (ABS).

Judecătorul care a analizat acest caz a subliniat că bărbatul, a cărui nume nu a fost dezvăluit în conformitate cu obiceiurile judiciare locale, nu a prezentat simptome de intoxicație specifice consumului de alcool, potrivit presei belgiene, citate de sursa menționată mai sus.

Astfel, bărbatul cu pricina a fost achitat Tribunalul din Bruges.

Ce este sindromul fermentației intestinale sau autodistilării

Lisa Florin, biolog clinician la spitalul belgian AZ Sint-Lucas, a explicat că persoanele cu această afecțiune produc același tip de alcool precum cel din băuturile alcoolice, dar că, în general, simt mai puțin efectele acestuia.

Ea a adăugat că oamenii nu se nasc cu acest sindrom, dar pot ajunge să îl dezvolte atunci când suferă deja de o altă afecțiune legată de intestin.

Sindromul autodistilării sau sindromul fermentației intestinale este o afecțiune caracterizată prin fermentarea carbohidraților ingerați în tractul gastrointestinal al organismului, cauzată de bacterii sau fungi, potrivit theguardian.com.

Citește și: Berea, băutura preferată a românilor, scade riscul de Alzheimer. Doar că nu trebuie băută. Care e secretul

Un preot din Constanța a refuzat să spovedească o femeie în vârstă de 87 de ani. Motivul i-a surprins pe mulți... Voiau să-și renoveze bucătăria, însă descoperirea i-a uluit. Ce comoară au descoperit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x