Antena Căutare

George Simion, criticat de publicația Die Tageszeitung: "A provoca, a fi mitocan, a jigni, a insulta minorităţile (...)"

Jurnalistul german originar din România William Totok a scris un articol prin care descrie punctul său de vedere despre George Simion, liderul partidului AUR. În publicația Die Tageszeitung, citată de Rador, autorul l-a comparat pe politician cu Corneliu Zelea Codreanu.

george simion mananca paine cu sare la nunta lui imbracat in costum popular Galerie
Un urnalist german originar din România a scris un articol în care îl critică pe Goerge Simion | Hepta

"A provoca, a fi mitocan, a jigni, a insulta minorităţile naţionale şi sexuale, a minimaliza Holocaustul: toate acestea fac parte din repertoriul politic al deputatului radical de dreapta şi şeful partidului ultranaţionalist AUR în vârstă de 35 de ani din România, George Simion", scrie William Totok, citat și de G4 Media.

"Pentru a-şi transmite mai consistent mesajele sale populiste către popor, la sfârşitul săptămânii trecute şi-a înscenat nunta ca o mega-sărbătoare transmisă direct online, la care au luat parte aproximativ 10.000 de oaspeţi din toate colţurile ţării", ar mai fi scris jurnalistul, citat de Rador.

"În preambulul „nunţii secolului” Simion le-a transmis celor 1,2 milioane de susţinători pe internet că a pregătit pentru sărbătoare produse agricole exclusiv româneşti. De asemenea, a transmis oaspeţilor că este obligatorie purtarea la nuntă doar a costumelor populare româneşti. A anunţat totodată că nunta religioasă va fi oficiată de către Arhiepiscopul Teodosie şi un sobor compus din mai mulţi alţi preoţi", mai apare în articolul publicat de Die Tageszeitung, unde jurnalistul William Totok compară acțiunile politice cu cele ale lui Corneliu Zelea Codreanu.

Citește și: George Simion și Ilinca, destinație inedită pentru luna de miere. Ce surpriză i-a pregătit liderul AUR proaspetei soții

Nunta lui George Simion, eveniment cu brățară deschis publicului larg

George Simion s-a căsătorit în satul Oveselu, comuna Măciuca din județul Vâlcea. Până atunci, pregătirile sunt în toi. Prezența a fost confirmată de circa 10.000 de oameni, iar accesul la eveniment s-a făcut pe bază de brățară, ca la concerte sau resorturi.

Într-un spațiu decorat cu baloţi de paie şi toate elementele unei nunți de acum 100-150 de ani, nunta a fost plănuită până la cele mai mici detalii. Atmosfera petercerii a fost întreținută de nume cunoscute precum Sofia Vicoveanca, Surorile Osoianu, dar și trupa Pheonix. Pe lângă marea surpriză care a constat în plimbări cu balonul cu aer cald, s-au desfălurat și activități dedicate copiilor, precum teatru de păpuși, dar și ateliere de călărie, de desen și sculptură. Nu au lipsit focurile de artificii.

Citește și: Diana Șoșoacă, critici la adresa nunții lui George Simion. Ce a dezvăluit despre Ilinca, soția lui

George Simion a dezvăluit că întregul „proiect” l-a costat 12.000 euro, bani care ar fi provenit din donaţii sau cadouri de la naşii lor.

George Simion și Ilinca, destinație inedită pentru luna de miere. Ce surpriză i-a pregătit liderul AUR proaspetei soții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x