Antena Căutare

Două stațiuni iubite de români interzic consumul de alcool pe plajă. Cei care încalcă regula riscă amenzi

Două insule spaniole recunoscute pentru petrecerile zgomotoase doresc să impună restricții în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice pe plajă. Cei care încalcă regulile riscă să fie amendați.

Două stațiuni iubite de români interzic consumul de alcool pe plajă. Cei care încalcă regula riscă amenzi Galerie
Două stațiuni iubite de români interzic consumul de alcool pe plajă. Cei care încalcă regula riscă amenzi | Shutterstock

Mallorca şi Ibiza, două insule spaniole recunoscute pentru plajele lor, dar şi pentru petrecerile zgomotoase, impun restricţii în ceea ce priveşte consumul de alcool pe domeniul public, în anumite localități și intervale orare. Autoritățile încearcă astfel să pondereze comportamentul neadecvat al turiștilor, transmite euronews.ro, care citează news.sky.com.

Citește și: Vedeta care a pozat nud la plajă, fără inhibiții. A renunțat la costumul de baie și s-a afișat astfel în mediul online | FOTO

Pe ce plaje nu va mai fi permis consumul de alcool

Autorităţile Insulelor Baleare au transmis că legea interzice complet vânzarea de alcool după ore târzii în Llucmajor, Palma și Calvia (Magaluf) în Mallorca și San Antonio, din Ibiza. Astfel, între orele 21:30 și 08:00, localnicii și turiștii care vor fi prinși chiar și cu o singură sticlă de alcool deschisă riscă o amendă între 500 și 1.500 de euro, mai notează sursa citată.

Noile reglementări vor intra în vigoare după publicarea lor în Monitorul Oficial din Insulele Baleare. Fiecare dintre locurile vizate va primi patru milioane de euro anual pentru implementarea decretului, iar banii provin din taxe turistice.

Terasele barurilor şi restaurantelor, precum şi alte locuri autorizate în mod expres pentru consumul de alcool fac excepție de la această interdicţie. De asemenea, autoritățile au interzis ca ambarcațiunile pe care se dau petreceri să navigheze la o distanță de o milă marină față de anumite destinații extrem de populate cu turiști. Mai mult, acestor nave le este interzis să preia și să debarce pasageri în acele zone.

În timp ce asociaţia hotelierilor din Mallorca, FEHM, a salutat restricţiile impuse de autorităţi, spunând că vor contribui la diminuarea „turismului necivilizat”, alte voci contestă măsura și spun că turiștii vor merge astfel în stațiunile învecinate cărora nu li se aplică restricțiile, mai transmite euronews.ro, care citează sursa news.sky.com.

Citește și: Cuplul care a oferit un show interzis pe plajă. Îndrăgostiții și-au dat frâu liber fanteziilor, fără să țină cont că sunt văzuți

Locul din Europa în care nu găsești alcool

În același timp, în Europa, există un sat în care consumul de alcool nu numai că este interzis, dar nu există băuturi alcoolice. Acestea nu pot fi achiziționat nici din baruri, respectiv puburi, nici din magazine.

Este vorba despre Bournville, potrivit capital.ro. Satul este localizat în sud-vestul orașului Birmingham, din Anglia. A fost fondat de frații George și Richard Cadbury, fii lui John Cadbury, mai notează sursa citată anterior.

La ce sumă se ridică despăgubirile cerute de victimele lui Vlad Pascu în accidentul din localitatea 2 Mai. Cine plătește... (P) Ce sunt Advertorialele?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x