Antena Căutare

Primul caz de corornavirus în București. România ajunge la 13 pacienți cu Covid-19

Un bărbat de 49 de ani, din București, întors recent de la Roma, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Este primul caz înregistrat în România și primul în Capitală.

Primul caz de corornavirus în București. România ajunge la 13 pacienți cu Covid-19
Primul caz de coronavirus în București | Profimedia

Bărbatul s-ar fi întors în Capitală pe Aeroportul Otopeni și a venit din Italia, de la Roma, fără să fi avut contact cu zonele de risc din nordul Peninsulei.

Bărbatul din București infectat cu coronavirus s-a întors recent din Roma, Italia

Pacientul s-a prezentat la Institutul Matei Balș din București cu simptome specifice coronavirusului.

Grupul de comunicare strategică al Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Citește și: Pandemia de coronavirus! Câți oameni vor muri! „Până și cel mai bun scenariu îți îngheață sângele în vene”

Este primul caz depistat în Capitală. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

DSP a demarat prima anchetă epidemiologică în Capitală

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Hunedoara: Fata de 16 ani confirmată cu coronavirus este fiica bărbatului deja internat vineri; mama ei a fost testată, ... Băiatul de 16 ani din Timiș, infectat cu coronavirus, s-a vindecat şi a fost externat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x