Antena Căutare

Decizia radicală luată de David Popovici, cu scurt timp înainte de Jocurile Olimpice. Ce s-a aflat despre sportivul român

David Popovici a luat o decizie surprinzătoare cu scurt timp înainte de startul unora dintre cele mai importante competiții sportive din acest an. Înotătorul român se pregătește intens pentru Europenele de la Belgrad și pentru Jocurile Olimpice.

colaj foto david popovici competitie Galerie
Decizia radicală luată de David Popovici, cu scurt timp înainte de Jocurile Olimpice. Ce s-a aflat despre sportivul român | Profimedia

David Popovici a luat o decizie radicală înainte de două dintre cele mai importante competiții sportive din acest an. Campionul mondial și european în 2022, înotătorul român își dorește să se dedice în totalitate sportului, astfel că a renunțat la Facultate pentru a putea să facă față.

David Popovici a renunțat la facultate pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice 2024

David Popovici a renunțat la facultate pentru a se pregăti pentru competițiile sportive din acest an, potrivit fanatik.ro. Tânărul era student al Facultării de Psihologie, din cadrul Universității Bucurește din toamna anului trecut.

Cu toate acestea, se pare că el și-ar fi înghețat anul de studiu încă de la finalul lui 2023, pentru a se concentra pe sport. Potrivit informațiilor, sesiunea s-ar fi suprapus cu Europenele de la Belgrad. De asemenea, David Popovici va reprezenta România și la Jocurile Olimpice 2024 care se desfășoară între 26 iulie și 11 august.

Citește și: David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! Deși a recunoscut că nu îi place proba, sportivul a surprins din nou!

Astfel, sportivul român a ales să renunțe la facultate pentru a se asigura că nimic nu îl distrage de la antrenamente. De altfel, anul trecut, David Popovici mărturisea că rezultatele obținute de el la competițiile sportive au fost influențate și de faptul că a fost nevoit să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat.

Motivul pentru care David Popovici și-a dorit să urmeze cursurile Facultății de Psihologie. Ce spunea înainte de a începe cursurile

După ce a fost „curtat” de multe universități de prestigiu din afara țării, David Popovici a anunțat că își va petrece anii de studenție în România. Campionul mondial a ales Facultatea de Psihologie pentru că, spune el, are o înclinație spre acest domeniu.

„Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape.

Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri.

Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia și de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, #înotul.

Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, spunea el pe Facebook anul trecut.

Citește și: Anunțul lui David Popovici despre Jocurile Olimpice de la Paris. "Îmi doresc să ne respectăm reciproc"

Mai mult decât atât, la festivitatea de deschidere, David Popovici a ținut și un discurs motivațional în fața profesorilor dar și a viitorilor săi colegi.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x