Antena Căutare

1 mai în București. Unde ai voie să faci grătar

Mai este foarte puțin până la 1 mai. Cei care rămân în București pot avea parte de o zi de relaxare în aer liber.

colaj mici pe grătar iar unul este ridicat cu două furculițe și o mână care numără bani Galerie
De Ziua Muncii nu trebuie să uităm de lege și de protejarea naturii | Shutterstock, ProfiMedia

Deși mulți români își petrec minivacanța de 1 mai la mare sau la munte, bucureștenii care aleg să rămână în capitală se pot relaxa în aer liber și chiar pot face un grătar în locurile special amenajate.

Citește și: Cel mai periculos lucru de la grătar. Detaliul aparent inofensiv care te poate trimite direct la camera de gardă

1 mai în București. Unde ai voie să faci grătar

Românii sărbătoresc cum știu ei mai bine Ziua Muncii. Grătarul este activitatea principală a zilei, devenit astfel tradiție, iar micul este vedeta. Chiar dacă în acest an 1 mai pică în Săptămâna Mare, românii se pot bucura de o zi în aer liber, precum și de legume la grătar sau alte opțiuni de post.

Însă trebuie să fie foarte atenți la reglementările privind focul deschis în capitală. Cei care ignoră legea riscă sancțiuni financiare.

Citește și: Un bucătar riscă ani grei de închisoare, după ce a preparat un anumit tip de carne. Ce a făcut bărbatul pe grătar | Video

Sunt însă unele locuri în care bucureștenii se pot bucura de liniște, natură și grătar. Potrivit unei surse, pădurea Cernica este o opțiune minunată. Oamenii își pot aduce propriul grătar sau pot închiria unul din zona de agrement.

Bucureștenii preferă această locație, fiind ideală atât pentru familii, cu locuri de joacă și activități pentru cei mici, cât și pentru tineri.

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 16 mai. Rețeta lui Nicolai Tand pentru pulpă de vițel marinată la grătar. Care e secretul marinatei

Locuri special amenajate pentru grătar sunt și în sectorul 2, precum Plumbuita, Pantelimon, Lunca Florilor, Morarilor sau Parcul Dobroești. Pentru a-și petrece timpul acolo, oamenii nu sunt nevoiți să plătească vreo taxă, în ciuda faptului că în toate acele locuri se găsesc facilități pentru grătare. Tot ce trebuie să facă este să-și aducă propriul echipament.

Și în sectoarele 4 și 6 se găsesc spații special amenajate pentru o zi în aer liber. Administrația Domeniului Public menține curățenia în zona respectivă.

Citește și: Un bărbat a vrut să facă un grătar în curtea casei sale, dar vecinul vegan i-a lăsat un bilet cu un mesaj ce l-a lăsat mască

Parcul Crângași este un loc minunat pentru câteva ore de relaxare împreună cu cei apropiați, având o priveliște superbe asupra Lacului Morii, dar și facilități pentru grătare și picnicuri.

Cât este amenda pentru grătarele făcute în zone neamenajate

Focul deschis și grătarele sunt permise doar în zonele amenajate din motive de siguranță. Cei care nu respectă regula riscă amenzi usturătoare, între 2.000 și 5.000 de lei.

Citește și: Soluție virală! Curăță grătarul pentru mici cu un cartof crud. Iată ce se întâmplă dacă aplici această tehnică

De asemenea, cei care nu strâng gunoaiele sau le aruncă necorespunzător riscă amenzi de până la 500 de lei. Totodată nu este permisă utilizarea produselor de igienă personală în apropierea cursurilor de apă, precum nici spălarea tacâmurilor.

Acestea sunt câteva reguli de bun-simț pentru a petrece timp de calitate cu familia și prietenii fără a dăuna naturii sau celor din jur.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x