Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.
Despre conopidă nutriționiștii ne spun că este una dintre cele mai sănătoase legume de toamnă pe care n-ar trebui s-o ocolim, iar pentru aceasta ar trebui să știm care sunt top 10 beneficii ale consumului de conopidă.
Miercuri, 04.11.2020, 09:12Există o întreagă dezbatere în ceea ce privește un aliment nelipsit din bucătărie. Întrebarea dacă trebuie păstrat sau nu ketchup-ul la frigider stă pe buzele tuturor fanilor acestui ingredient delicios.
Luni, 02.11.2020, 16:47Nuca de cocos, pe cât de tare și greu de desfăcut e, pe-atât e de sănătoasă.
Vineri, 23.10.2020, 17:24Marian Duță, carismaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, a reușit să afle de la o foarte pricepută gospodină în ale murăturilor, mamaia Vasilica, cum se pune varza pentru murat după o rețetă veche din străbuni.
Joi, 22.10.2020, 11:03Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, alaturi de Andra Iliaș, ne învață să punem murături și, mai ales, cum se prepară ceapa murată.
Miercuri, 21.10.2020, 10:52Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a poposit într-un restaurant unde chef Radu Darie prepară cele mai delicioase gustări cu dovleac.
Marti, 20.10.2020, 18:39Dacă vă număraţi printre cei care nu au gustat până acum castane coapte, ar trebui să le încercați mai ales după ce veți afla care sunt proprietățile și beneficiile castanelor coapte.
Luni, 19.10.2020, 14:13Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o gustare de toamnă pe bază de ciuperci și castane , absolut delicioasă și ușor de preparat.
Luni, 19.10.2020, 12:14Cătălin Țânțărean, manager de bucătărie cu specific franțuzesc, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva rețete franțuzești cu ouă.
Vineri, 09.10.2020, 10:50Corpurile noastre trebuie să fie pregătite pentru schimbarea anotimpurilor. Astfel, consumul unei salate în această perioadă ar fi echivalentul purtării unui bikini atunci când temperaturile sunt reci. Deci, ce ar trebui să mâncăm pentru a ne pregăti corespunzător pentru scăderea gradelor din termometre?
Vineri, 02.10.2020, 15:33Veche de peste un mileniu, bautura a cucerit rând pe toată lumea, de la oameni simpli la capete încoronate. Cafeaua a ajuns să fie consumată în orice moment al zilei şi asta pentru că de multe ori o asociem cu relaxarea.
Joi, 01.10.2020, 17:43Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, ne propune diverse preparate de sezon, iar pentru azi, o delicioasă și colorată Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită.
Miercuri, 30.09.2020, 08:35Ne place să mâncăm la restaurant dar cel mai des suntem nevoiți să gătim acasă și pentru că suntem presați de timp, sau chiar din neștiință, facem unele greșeli în prepararea acesteia, de aceea ne prind foarte bine câteva sfaturi pentru o friptură reușită și idei de servire a fripturii.
Luni, 28.09.2020, 13:41Din vrăbioară de vită, fragedă și gustoasă și o selecție de ingrediente din bogățiile toamnei, de prin grădină și livadă, putem prepara o rețetă perfectă pentru mesele principale ale zilei: Friptură de vită cu sos de sfeclă roșie și pere.
Luni, 21.09.2020, 17:55Strugurii, fructele-vedetă ale toamnei, sunt benefici pentru sănătate, consumați proaspeți, sub formă de suc, vin, stafide, compot, dar și sub formă de dulceață. Localitatea Saschiz din județul Mureș este recunoscută prin priceperea gospodinelor în a prepara rețete de dulceață și compot de struguri.
Luni, 21.09.2020, 10:53În culorile toamnei, dar și cu arome de toamnă, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani a preparat o delicioasă plăcintă cu pere și ciocolată, pe care o puteți prepara și voi, răsfățându-i pe cei dragi la sfârșit de săptămână.
Vineri, 18.09.2020, 15:08Pentru că salata de vinete este foarte des preparată, mai ales în sezonul vinetelor de grădină, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să mai diversificăm rețetele și să lăsăm imaginația să se joace cu ingredientele, așa cum a făcut el la această salată de vinete cu gălbiori.
Vineri, 18.09.2020, 09:38Așa cum ne-a obișnuit de ani de zile, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, pregătește diverse rețete de zacuscă, specifice fiecărui sezon. De data aceasta a preparat o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește Zacusca 4:3:2:1, după proporțiile ingredientelor.
Joi, 17.09.2020, 12:07Guacamole este un sos consistent, sau o pastă având ca ingrediente de bază avocado și care poate fi consumată ca atare, ca dressing pentru salată sau ca sos pentru friptură. Se pregătește rapid și ușor doar din ingrediente proaspete.
Miercuri, 16.09.2020, 12:08Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, nu a lăsat nici de data aceasta sezonul prunelor să treeacă, fără a prepara renumitele găluște cu prune și sos de vanilie, pe care le adoră matinalii și nu doar ei.
Miercuri, 16.09.2020, 10:44Atunci când combinația ingredientelor este într-o armonie perfectă de gusturi și arome, preparatele nu pot ieși decât absolut delicioase, așa cum se poate vedea și în rețeta de față: Șnițele din ceafă de porc și salată de conopidă cu maioneză și iaurt.
Luni, 14.09.2020, 16:32Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.
Luni, 14.09.2020, 15:20Cu patru foi de pandișpan cu cacao, cu cremă de mascarpone și o excelentă cremă de caramel sărat, nu poate fi decât un tort extrem de delicios și spectaculos.
Luni, 14.09.2020, 12:05Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o rețetă de gustare, sau mic dejun de toamnă, într-o altfel de prezentare decât pe farfurie, așa încât să-i îmbie și pe cei mai mofturoși.
Luni, 14.09.2020, 09:25Pentru ațunci când ai poftă de un desert, dar nu vrei să deschizi cuptorul, ideea lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani de a pregăti un desert la rece cu fructe și cremă de brânză este mai mult decât perfectă.
Vineri, 11.09.2020, 12:02Pentru un prânz rapid și foarte consistent, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o rețeta de friptură din mușchi file cu umplutură delicioasă și interesantă.
Vineri, 11.09.2020, 11:11La mare căutare sunt salatele aperitiv pe platourile festive, sau atunci când ne dorim un plus de răsfăț culinar. Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă interesantă de salată aperitiv din trei tipuri de ciuperci, dar și alte ingrediente delicioase.
Vineri, 11.09.2020, 09:24Atunci când se anunță o zi cu activități multiple, este bine să o începem cu un mic dejun consistent și delicios, din care să ne putem lua întreaga energie pentru a putea trece peste toate încercările zilei. Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune rețeta: ”Baghetă bavareză”.
Vineri, 11.09.2020, 08:34Șnițelul este, incontestabil, preparatul cel mai adorat atât de cei mici, cât și de cei mari, iar dacă nu știi să-l prepari, Marian Duță, simpaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, la convins pe Chef Ghimpu să divulge rețeta celui mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant.
Miercuri, 09.09.2020, 12:13Devenită preparatul tradițional cel mai îndrăgit, specific toamnei, zacusca este nelipsită din cămările românilor, pentru că este delicioasă, se prepară destul de ușor și necesită doar cinci ingrediente principale: vinete, ardei,ceapă, suc de roșii și ulei.
Marti, 08.09.2020, 12:05Dacă iubiți preparatele cu pește și sunteți în pană de idei, Marian Duță, carismaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani și Don Mariano, proprietarul unui restaurant cu specific pescăresc, ne propun câteva idei de rețete cu pește pe care le putem prepara acasă.
Luni, 07.09.2020, 11:55Ciorbele de pasăre sunt printre cele mai gustoase, adorate și de cei mari și de cei mici, mai ales când pasărea este crescută într-un mod cât mai natural. Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne-a încântat cu o interesantă rețetă de Ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri.
Luni, 07.09.2020, 10:30Pentru aportul de vitamine din diminețile răcoroase de toamnă, este perfectă o rețetă de salată asortată plină de savoare și vitamine: Salată de toamnă cu fructe și andive.
Luni, 07.09.2020, 08:40Ficățeii de pui sunt preferații tuturor, mai ales ai copiilor și se pot prepara fie la tigaie, fie la cuptor, însă interesant și atractiv este modul de servire al lor.
Vineri, 04.09.2020, 12:44Pentru a conserva castraveţii, reţetele sunt de obicei destul de simple. Sarea şi oţetul rămân ingredientele de bază. Astfel, legumele primesc gustul acrişor de murătură.
Vineri, 04.09.2020, 10:03Pentru că este vineri, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o rețetă de desert pe care o putem prepara pentru weekend.
Vineri, 04.09.2020, 09:00Vrei să petreci o dimineață de vis? Poți lua micul dejun pe Lacul Mogoșoaia, unde vei găsi diverse preparate așa cum le cunoști din vacanțele petrecute în Italia, Grecia, sau Spania.
Joi, 03.09.2020, 09:34Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne oferă câteva sfaturi interesante, demne de urmat, despre cum să pregătim sandvișurile pentru serviciu și ce putem pune în ele.
Miercuri, 02.09.2020, 14:51Se spune că majoritatea românilor nu se abat de la consumul de pâine la nicio masă din zi, însă puțini știu care sunt efectele acesteioa asupra sănătății organismului.
Miercuri, 02.09.2020, 11:21Salata de vinete simplă sau cu maioneză este cea mai preparată încă de când apar vinetele pe piață, însă combinată cu dovlecei, ardei copți și sos de roșii, este pur și simplu minunată!
Marti, 01.09.2020, 15:29Vă place friptura de porc dar sunteți în pană de idei cu ce garnitură să o asortați? Nimic mai simplu și delicios decât în rețeta noastră: Cotlet de porc cu legume la cuptor și sos de iaurt.
Marti, 01.09.2020, 11:22Ţelina este o plantă leguminoasă foarte apreciată atât pentru valoarea culinară, cât şi pentru virtuţile ei medicinale. Este folosită în mai toate mâncărurile, de la ciorbe şi salate până la fripturi
Marti, 01.09.2020, 10:26Din ingrediente puține și la îndemâna oricui, ne putem răsfăța și hidrata, în acelaș timp cu o delicioasă și fresh Supă rece de castraveți cu mentă, gata în 30 de secunde.
Marti, 01.09.2020, 09:48Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o rețetă simplă de aperitv rapid, pe bază de pește afumat, dar și alte ingrediente savuroase un aperitiv pe care îl putem prepara chiar și pentru o masă festivă.
Luni, 31.08.2020, 13:26Este vremea murăturilor, iar castraveții acri sunt cei mai îndrăgiți, consumați alături de orice friptură și garnitură, dar și adăugați și în diverse salate aperitiv, ciorbe și tocănițe.
Luni, 31.08.2020, 09:07Românii sărbătoresc aproape în fiecare lună cel puțin o zi onomastică, iar septembrie nu face excepție. Pe 8 septembrie este sărbătorită Sfânta Maria (Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului) iar pe 9 septembrie se serbează Sfânta Ana. Mai mult ca sigur ai și tu în familie sau în cercul de prieteni persoane care își vor sărbători onomastica, așa că le urăm toate cele bune și să vă bucurați împreună de multe momente frumoase.
Luni, 31.08.2020, 00:00Tăiței cu legume multicolore și bacon crocant, o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Vineri, 28.08.2020, 11:48Salată de sfeclă roșie cu mere și file de pește afumat, o combinație delicioasă între sgfeclă crudă, sfeclă coaptă și sfeclă fiartă, servită cu pâine integrală, tartinată cu ton și somon afumat.
Vineri, 28.08.2020, 10:28În plin sezon al vinetelor de grădină, cărnoase și gustoase, să profităm din plin de ele și să le preparăm în diverse moduri, de la aperitive, salate, tocănițe, chiar și umplute, ca în rețeta de față.
Vineri, 28.08.2020, 09:36Perfectă ca gustare dintr-o zi de vară călduroasă, această delicioasă Salată de legume cu brânzeturi și dressing fructat, servită cu baghete crocante și condimentate!
Vineri, 28.08.2020, 09:12