Antena Căutare

Șaorma de post delicioasă. Nici nu vei observa că nu conține carne. Ce ingrediente poți folosi

Șaorma este unul dintre preparatele preferate ale românilor. Aceștia îl savurează indiferent de ocazie. Deși suntem în postul Paștelui, vedeta mâncărurilor fast-food din România poate rămâne pe masă.

colaj două șaorma pe un tocător din lemn lângă niște ingrediente și o tânără care mușcă dintr-o șaorma pe stradă Galerie
Șaorma poate fi savurată și în post | Shutterstock

Chiar dacă suntem încă în postul Paștelui, ne putem delecta cu o șaorma de post. Ingredientele se găsesc în toate magazinele, iar timpul pentru preparare este redus.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 13 aprilie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de borș rusesc cu sfeclă

Șaorma de post delicioasă. Nici nu vei observa că nu conține carne. Ce ingrediente poți folosi

În zilele de post în care pofta este mai mare decât ne-am putea aștepta, o soluție este să apelăm la ingredientele de post și să preparăm o șaorma delicioasă. Chiar și fără carne, acest preparat rămâne printre preferatele românilor, potrivit unei surse.

Citește și: Adnana Mihaela Irimia i-a impresionat pe jurați cu un preparat tradițional. Pe ce rețetă a pariat, ca să ajungă în bootcamp

Ingrediente

- patru lipii mari

- 200 g de șnițele de soia

- două linguri de ulei de măsline

- boia

- sare

- piper

Citește și: Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant

- un castravete

- două roșii

- o ceapă roșie

- o lămâie

- un iaurt de soia

Citește și: Hello Chef sezon 7, 23 martie 2024. Roxana Blenche a gătit un cozonac tradițional reinterpretat. Secretul unui preparat de succes

- doi cartofi mari

- usturoi, după gust

- ulei de floarea soarelui.

Citește și: Vlad Niculici a pariat pe un ingredient neobișnuit ca să facă un cheesecake nonconformist. Ce a zis, la Chefi la cuțite sezonul 13

Mod de preparare

Prima dată se pregătesc șnițelele de soia, după care se taie în fâșii lungi. După care se ia o tigaie în care se pune ulei de floarea soarelui și se așază pe foc.

Citește și: Rețeta inedită de șnițele de post a Paulei Seling. E foarte simplă și ai nevoie de doar trei ingrediente!

Între timp, se taie cartofii pai și se pun în tigaie la prăjit. După ce sunt gata se presară sare pe ei și se lasă deoparte.

Citește și: Gherghina Gaspar, bunica Mariei Paraschiv, a pariat pe o rețetă de tocăniță, la Chefi la cuțite! Ce ingredient „secret” a folosit

Într-un bol se adaugă iaurtul de soia, usturoiul zdrobit, zeama de la o lămâie, boia. Se amestecă totul foarte bine.

Citește și: Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase

În alt bol se pun bucățelele mărunte de castravete, roșiile tăiate felii, se adaugă ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă totul și se lasă deoparte.

Citește și: Rețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată

După care se ia fiecare lipie și se unge cu sos de iaurt. Se pune și câte o lingură generoasă de salată și se adaugă fâșiile de șnițel de soia și cartofii prăjiți. Se rulează lipia și se strânge cu o folie de aluminiu în partea inferioară. După gust, se poate servi cu ketchup.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x