Antena Căutare

Cine e Vlad Covaliu, campionul mondial la proba de sabie, la Campionatul Mondial de la Riad

Cine e Vlad Covaliu, campionul mondial la proba de sabie, la Campionatul Mondial de la Riad

colaj mihai si vlad covaliu Galerie
La doar 18 ani, Vlad Covaliu a câștigat proba de sabie de la Campionatul Mondial de la Riad, devenind astfel campion mondial. | Hepta & Federația Română de Scrimă

Vlad Covaliu a câștigat aurul la Campionatul Mondial de la Riad, la proba de sabie.

La doar 18 ani, Vlad Covaliu a câștigat proba de sabie de la Campionatul Mondial de la Riad, devenind astfel campion mondial.

Vlad Covaliu, campion mondial la scrimă la Campionatul Mondial de la Riad

După o finală extrem de tensionată, sabrerul Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur chiar la limită, cu 15-14, înfrângându-l astfel pe Pavel Graudyn, sportiv rus, potrivit AS.ro.

Citește și: Program Formula 1™, Marele Premiu al Chinei. Urmărește al cincilea weekend de spectacol de pe circuit, 19 – 21 aprilie

Mihai Covaliu, tatăl campionului mondial și președintele COSR, a declarat că e mândru de fiul său și se bucură pentru rezultatele obținute.

“O performanță extraordinară pentru Vlad. Mă bucur extrem de mult pentru el, că la vârsta lui a reușit să mă depășească. E cea mai mare bucurie, felicitări tuturor celor prezenți la Riad și care au contribuit la această victorie frumoasă pentru scrima românească. Hai România!”, a spus Mihai Covaliu.

În prima parte a finale, Vlad Covaliu a condus cu 8-5 la pauză, iar după pauză adversarul său a egalat la 11 și a ajuns să aibă un avans de tușă, cu 13-12 la final.

Cei doi finaliști la scrimă au mers cap la cap, cu 13-13 și apoi 14-14 pentru ca mai apoi Vlad Covaliu să dea lovitura victorioasă.

În semifinale, Vlad Covaliu a reușit să îl învingă pe spaniolul Santiago Madrigal, obținând scorul 15-6.

Citește și: Meciul dintre Bernadette Szocs – Manyu Wang, live în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024

Pentru a ajunge în finală, scrimerul Vlad Covaliu a trbeuit să treacă de colegul său de echipă Radu Nițu, pe care l-a înfrânt cu 15-6 și apoi de americanul Cody Ji Walter, obținând scorul 15-12.

Mama lui Vlad, Irina Covaliu, care este coordonatoare a lotului feminine deplasat la Riad și antrenoare la Dinamo , este și ea extrem de mândră de fiul ei.

Cine e Vlad Covaliu

Vlad Covaliu, în vârstă de 18 ani, este fiul lui Mihai și al Irinei Covaliu. Chiar dacă părinții lui sunt oameni înfluenți în lumea sportului, tânărul a reușit să se ridice prin propriile puteri. El a călcat pe urmele tatălui său și și-a dorit foarte mult să facă performanță în scrimă.

Irina Covaliu este este coordonatoare a lotului feminine deplasat la Riad și antrenoare la Dinamo. Vlad Covaliu este și el dinamovist.

Mihai Covaliu este un fost scrimer român, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000 și bronz la Olimpiada din 2008 și campion mondial în 2005. În prezent, el peste Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Tatăl Cristinei Neagu a murit. Sportiva trece acum prin momente dificile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x