Antena Căutare

Astazi se implinesc 216 ani de la primul salt cu parasuta

Unul dintre cei mai curajosi oameni din istorie se numeste Andre Jacques Garnerin si a ramas cunoscut ca fiind parintele parasutei fara cadru rigid.

Andre Jacques Garnerin s-a nascut pe data de 31 ianuarie 1769, la Paris. El este cel care a efectuat primul salt, cu ajutorul unei parasute din matase, cu un diametru de aproximativ sapte metri, atasata la un balon. S-a intamplat in Parc Monceau din capitala Frantei, de la o inaltime de 900 de metri.

Student al profesorului Jacques Charles, el s-a implicat intens in pilotarea baloanelor cu aer cald si a fost numit aeronaut oficial al Frantei. De-a lungul carierei sale, Andre Jacques Garnerin a lucrat in special cu fratele sau, Jean-Baptiste-Olivier Garnerin. Au facut totul in familie. Sotia sa a fost prima parasutista din lume, iar nepoata sa, Elisa Garnerin, a invatat sa zboare cu balonul la 15 ani si a facut 39 de salturi profesionale cu parasuta, in Italia, Spania, Rusia, Germania si Franta.

Garnerin a murit in 18 august 1823, lovit de o barna pe un santier, in timp de construia un balon, la Paris.

HOMAR servit la Cambridge! Prestigioasa Universitate le va oferi studentilor aceasta delicatesa dupa ce a descoperit un ... Mireasa pentru fiul meu: Telespectatorii au hotarat ca Andreea sa ramana in competitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x